Uncategorized

Kanal Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi kısaca dişin iç kısmında bulunan sinirlerin alınmasıdır. Dolgu ile iyileşemeyecek düzeydeki dişlere uygulanan bir yöntemdir. Kaybedilme noktasına gelinen dişleri ağızda tutmak için yapılan bu işlemle dişin yapısı bozulmuş olan kısımları temizlenir. Dişin yerinde kalması sağlanarak kemik erimesi de engellenmiş olur.

Kanal Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?

  • İleri düzeydeki diş eti rahatsızlıkları,
  • Yanlış uygulanmış tedaviler,
  • Çürük veya travma
  • İçsel enfeksiyon

 

Kanal Tedavisi Riskli midir?

Kanal tedavisi, başarı ortalaması oldukça yüksek olan bir tedavi yöntemidir. Başarılı olunamazsa cerrahi yöntemlerle diş kurtarılabilir.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hastaya anestezi uygulanır ve dişin çürüğü temizlenir. Daha sonra dişin içine girilerek bakteriler yok edilir. Sonrasında kanalların içi doldurulur ve geçici dolgu yapılır. Bu işlemin ne kadar süreceği ise tamamen diş kanalının durumuna bağlıdır. Genellikle tek seansta halledilebilecek kolay bir işlemdir.

Kanal Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle tedavi sonrası dişlerde oluşan geçici hassasiyet ve ağrı normal bir durumdur. Yine de bunu çok ağır bir şekilde yaşadığını düşünüyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Kanal tedavisi sonrası ağız hijyenine ekstra önem göstermek çok gereklidir. Dişler kesinlikle düzenli olarak fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve mutlaka tedaviyi uygulayan hekime kontrole gidilmelidir.

Kanal tedavisi sonrası beslenmemize çok dikkat etmemiz gerekir. Çok sert ve yapışkan yiyecekler tüketilmemelidir. Yine de tüketecekseniz bunu tedavi yapılmayan diğer dişlerinizle yapmanız daha uygundur.